Aksu Vital Shiffa Home Tatlı Badem Yağı 50 ml.

 20,00

TATLI BADEM YAĞI 50 ML. 

Botanik adı Prunus Dulcis Var.dulcis olarak bilinen Tatlı Badem Gülgiller familyasına aittir.  Sık üretim yerleri Akdeniz ülkeleri, Kuzey Afrika ve Kaliforniyadır.  

Badem ağacı binlerce yıldır Asya’da yetiştirilmektedir. Asya’da, Antik çağlarda cilt bakımında çok satanlar arasında yerini almaktaydı.  Badem yağı soğuk sıkım yoluyla olgunlaşmış acı ve tatlı badem tohumlarından çıkarılmaktadır. Sadece saf tatlı badem yağı siyanürik asit barındırmamaktadır.  

Tatlı badem yağı %80 oranında Oleik asit %15 ila 20 oranında Linoleik asit içermektedir. Bunun yanı sıra doymuş yağ oranı %6 ve fitokimyasallar ise yaklaşık olarak %1 – 1,5 arasındadır.  

Tatlı Badem Yağının Faydaları

Tatlı badem yağı tıpkı kayısı yağına benzer yağ asidi örneklerine sahiptir. Her ikisi de yüksek oranda Tokaferol içermektedir. Fakat badem yağı yanı sıra oldukça güçlü E vitamini içeriğine sahiptir. Aynı zamanda içerdiği yüksek oranda Alfa Tokoferol sayesinde iyi bir cilt bariyeri koruyucusudur. Dolayısıyla bu özellikler tatlı badem yağını kozmetikte ve cilt bakımında tercih edilir kılmaktadır.  

Yüksek oranlı Oleik asit içeriği ile de tatlı badem yağı cilde yumuşaklık ve esneklik kazandırmayı hedeflemektedir. Doğal kozmetik sektöründe de oldukça sık kullanılmaktadır. Özellikle kuru ciltlerin seveceği yıpranmayı hafifleten, bakım sağlayan ve koruyucu niteliği mevcuttur. Düzenli ve doğru kullanımı ile tatlı badem yağı kuruluk, kaşıntı ve kepeklenmeyi ortadan kaldırabilir.  

Önemli bir artısı da bebeklerden yaşlılara kadar ciltlerle uyumlu ve kullanılabilir olmasıdır, hassas ciltler için uygundur bu durumlar tatlı badem yağını aromaterapi de de tercih edilen ve sevilen bir yağ çeşidi kılmıştır.  

Tatlı Badem Yağı Ne İşe Yarar? 

  1. Kuru ve hassas ciltleri beslemek için masaj yöntemiyle kullanılabilir 
  1. Saça, saç köklerine, kirpiklere ve kaşlara masaj yapılarak kullanılabilir 
  1. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkisinden faydalanılabilir.

 

Ayurvedikçin ve birçok geleneksel tıpta cildi yumuşatmak ve kuru ciltlerde vitamin desteği sağlamak amacıyla kullanılır. En popüler kullanım alanı ise; Saç, kaş ve kirpik bakımıdır. Ayrıca kuru ve hassas ciltleri beslemek için masaj yöntemiyle kullanılabilir. 

Elde Edilme Metodu: Soğuk presleme yöntemi ile elde edilmiştir. 

Tatlı Badem Yağı Kullanım Önerisi:

Direkt içilebilir. Salata ve yemeklere ilave edilebilir.  

Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. Raf ömrü 3 yıldır.  

– İşletme Kayıt No: TR – 34-K-048026  

Ambalaj: 50 ml 

İnternet sitemizde satışa sunulan ürünler sporcu gıdası ve gıda takviyesi kategorilerinde ürünlerdir, Kesinlikle beşeri tıbbi ürün veya ilaç değildir. Reçete ile satılmazlar doktor onayı gerektirmezler. Şirketimiz ilaç satışı yapmamaktadır, bu yüzden satılan ürünlerin çeşitli hastalıkları önleyici ya da tedavi edici özellikleri yoktur. Ürünler sağlık ve dengeli bir beslenme düzeninin yerine geçmez. Amacımız tüketiciye en doğru bilgi sunabilmek olup, yer verilen içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, ürünlerin kullanımına yönelik hiçbir taahhüt veya tavsiye yerine geçmez. Sitemizde yer alan ürünler ile ilişkili olarak kullanılantüm logo, marka ve diğer patentli haklar ilgili hak sahiplerine aittir. Yanlış anlaşılan veya yanıltıcı bulunan ibareler bulunması durumunda lütfen sitemize bildirimde bulununuz. Tüm ürünlerimiz %100 orijinal olup T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.

Karşılaştır

Açıklama

Aksu Vital Shiffa Home Tatlı Badem Yağı 50 ml.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.